Eerder schreven we al over de mogelijkheid tot wintersport in Polen, maar niet iedereen is natuurlijk dol op sneeuw en kou. Daarom is het goed om te weten dat Polen niet alleen een ideale wintersportlocatie is, maar ook zeer geschikt is voor mensen die houden van een strandvakantie.

Voor ieder wat wils

Typical_Crowded_BeachsmallDe Poolse kust is erg gevarieerd. Er is voor iedereen een passend landschap te vinden. Als je van witte stranden houdt, is Mierzeja Wiślana een aanrader. De landtong van Hel daarentegen biedt enerzijds een uitzicht op volle zee en anderzijds op de Baai van Puck, waar verschillende watersporten worden beoefend. Voor brede stranden moet je juist in Świnoulście zijn. Houd je niet van strand, dan is er ook geen man overboord, want de kustlijn van Wolinie is omgeven door rotsen van meer dan 90 meter.

Ook voor kinderen is de kust van Polen een geschikte vakantiebestemming. Er zijn namelijk verschillende waterparken en speelplaatsen. Ook het dolfinarium in Międzyzdroje is een bezoekje waard.

Słowiński Nationaal Park

Zeker de moeite waard is Nationaal Park Słowiński. Het park is bekend om zijn zogenaamde bewegende duinen. Het is op te delen in twee delen: in het noorden vind je vooral strand en duinen en het zuidelijk gedeelte bestaat voor 90% uit meren. Twee ervan zijn de grootste meren van Polen: Gardna en Lebsko. De bewegende duinen zijn voor wetenschappers nog steeds een mysterie. Elk jaar waaien ze 2 tot 9 meter naar het westen en 4 tot 6 meter naar het oosten. Het is in ieder geval uniek, want nergens anders aan de Europese kust komen bewegende duinen voor.

Genoeg trekpleisters dus om in de zomer in Polen te vertoeven!

Tags

 
 
 
Privacy Policy