Er bevindt zich in Nederland een klein stukje Pools grondgebied, namelijk: de Poolse ambassade. Hier kunnen Polen terecht wanneer zij informatie willen inwinnen over wonen en werken als Pool in Nederland.  De Poolse ambassade biedt uiteenlopende informatie over integratie, huisvesting, arbeid en ook het laatste nieuws rondom Polen in Nederland.

Tevens zorgt de ambassade voor communicatie tussen Nederland en Polen, eventuele onderhandelingen en culturele uitwisseling. De ambassade kan ook helpen indien er problemen ontstaan van de Poolse migrant in Nederland. De ambassade streeft ernaar om bij te dragen aan de integratie van Polen in Nederland en aan een positief beeld van Polen in Nederland.

PA

De huidige Poolse ambassadeur is de heer Borkowski. Hij is de voormalig staatssecretaris van Buitenlandse zaken in Polen. Hij werd in 1952 in Polen geboren, studeerde economie en werkte vervolgens op verschillende universiteiten. Hij startte in 1993 in het Poolse parlement en werkte daar tot 2012. Sinds kort is hij de ambassadeur op de Poolse ambassade in Den Haag.

De Consulaire afdeling van de Poolse Ambassade houdt zich bezig met alle zaken rondom visums, paspoorten, juridische zaken en legalisaties. Zij zijn geopend op maandag van 12.30-17.30 en dinsdag t/m vrijdag van 9.00-14.00. Voor andere zaken kan je op maandag t/m vrijdag van 8.15-16.15 terecht.

Het bezoekadres van de Poolse ambassade:

Alexanderstraat 25
2514 JM Den Haag
Nederland
Tel.: +31 70 7990 100
Fax: +31 70 7990 137
E-mail: haga.amb.sekretariat@msz.gov.pl

Print This Page

 
 
 
Privacy Policy