skigebieden polen

Je wintersportvakantie in Polen doorbrengen wordt steeds populairder. Vele wintersporters zoeken een alternatief voor de relatief drukke en dure Alpen. We schreven al eerder over de  vele mogelijkheden voor wintersportactiviteiten en een niet al te streng winterklimaat. De skigebieden in Polen zijn door de populariteit sterk in ontwikkeling en komen er steeds meer mogelijkheden. Er komen vele luxe accommodaties en er worden liften gebouwd. Wij zetten de 4 beste skigebieden van Polen voor je op een rij.

1. Sklarska Poreba

Deze bestemming ligt op een krappe 890 kilometer afstand van Utrecht. Het is een echte trekpleister voor toeristen, want het heeft onder andere een skischans, stoeltjesliften en langlaufloipes. Het skigebied van de stad Sklarska Poreba heet Skiarena Szrenica en heeft 15 kilometer aan pistes.

2. Karpacz-Kopa

In het Sudety-gebergte ligt deze familie wintersportplaats. Het kleine gebied met 6 kilometer aan pistes is vooral geschikt voor beginners en kinderen. Met een afstand van 899 kilometer van Utrecht is deze bestemming prima met de auto aan te reizen.

3. Zakopane

Zakopane ligt iets verder dan de vorige twee bestemmingen, namelijk 1294 kilometer van Utrecht, maar is wel zeer populair. Vanaf de top zijn er een aantal afdalingen naar beneden en zijn er verbindingen met andere gebieden. Totaal is er 16 kilometer aan pistes. En buiten skiën om kan je nog meer activiteiten doen als paragliden, langlaufen, wandelen en husky-tochten maken. Het dorp is gezellig met restaurants en winkels. Bovendien is er een Aquapark.

4. Czarna Góra

Ondanks dat deze plaats helemaal nieuw ontwikkeld is voor wintersporters, is de sfeer er gezellig. De faciliteiten zijn allemaal erg modern, hoewel er veel sleepliften zijn. Het skigebied is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen en beginners. Er is ongeveer 10 kilometer aan pistes. Na het skiën kan je terecht bij een paar leuke plekken voor de après-ski.

Tags

 
 
 
Privacy Policy