zzpEr zijn allerlei opties om als Pool in Nederland geld te verdienen. Het is een goede optie om in loondienst of als seizoensarbeiders aan de slag te gaan, maar als je liever eigen baas bent, is het ook een mogelijkheid om als ZZP-er (zelfstandige zonder personeel) een eigen bedrijf op te richten. Zo kan je bijvoorbeeld een klussenbedrijf of een adviesbureau beginnen. Als zelfstandig ondernemer ben je eigen baas, en kan je dus zelf bepalen welke werkzaamheden je gaat doen, wanneer je werkt, voor je wie opdrachten uitvoert, etc.

(De Kamer van Koophandel geeft voorlichting over het starten van een eigen bedrijf)

Toch is het starten van een eigen bedrijf niet altijd even makkelijk. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelgeving in Nederland en de rechten en plichten waar je als ondernemer aan moet voldoen. Zo dien je je als ZZP-er in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Verder is het van belang om bij de belastingdienst een Verklaring Arbeidsrelatie aan te vragen, waarmee de belastingdienst aangeeft hoe zij je inkomsten beoordelen en belasten. Belastingen en premies dienen te worden afgedragen.

Naast de wet- en regelgeving bij het starten van je eigen bedrijf, moet je nog veel meer beslissingen nemen: hoe zorg je voor publiciteit rondom je eigen bedrijf? Wat wordt de huisstijl van je website en visitekaartjes? Is het nodig een bedrijfsauto aan te schaffen of te leasen?

Je ziet: voor je als ZZP-er aan de slag kan is er genoeg om over na te denken!

Tags

 
 
 
Privacy Policy