lease autoWe schreven al eerder dat het een goede optie om als ZZP-er een eigen bedrijf te starten in Nederland. Er zijn dan een hoop zaken waar je over na moet denken, en één van die dingen is of je al dan niet een bedrijfsauto nodig hebt.

Een nette auto kan de uitstraling die je als ZZP-er wilt hebben onderstrepen en in andere gevallen is een bedrijfsauto gewoonweg noodzakelijk om het werk goed te kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld een bestelwagen voor een klussenbedrijf of meubelmakerij.

Het is natuurlijk een optie om een auto te kopen, maar in sommige gevallen kan een lease auto slimmer zijn, want het heeft verschillende voordelen. Zo zijn de kosten voor het leasen van een auto fiscaal aftrekbaar, zorgt het leasebedrijf voor reparaties of vervangend vervoer bij schade en betaal je iedere maand een vast bedrag, zodat je overzicht blijft behouden in je uitgaven.

Anderzijds is het soms weer verstandiger om een auto te kopen, bijvoorbeeld omdat het voor een ZZP-er lastig kan zijn om een leasecontract af te kunnen sluiten, vanwege de eisen vanuit de leasemaatschappij.

Dus, overweeg zorgvuldig alle voor- en nadelen bij het kopen dan wel leasen van een bedrijfsauto.

Tags

 
 
 
Privacy Policy