polen werken in nederlandHet zal niemand zijn ontgaan dat er de laatste jaren steeds meer Poolse nummerborden in het Nederlandse straatbeeld te zien zijn. We weten dan ook allemaal wel dat een grote groep Polen ervoor kiest om hier aan het werk te gaan. Het levert ons land goedkope arbeidskrachten op, die doorgaans hard werken. Natuurlijk zijn er soms ook negatieve berichten aan verbonden, zoals het meldpunt dat door Geert Wilders is opgericht, maar meestal zijn de ervaringen voor zowel werknemers als werkgevers positief. Om wat meer begrip te krijgen voor deze bevolkingsgroep is het goed om eens te weten wat precies hun drijfveren te zijn om naar Nederland te komen.

Natuurlijk zijn dat vooral financiƫle redenen. In Polen liggen de lonen erg laag en in Nederland kan men zo in korte tijd meer geld verdienen met hetzelfde werk. Het is een hele opgave om alles wat je lief is achter te laten, maar de Polen zijn gedisciplineerde mensen die veel voor hun familie over hebben. Velen sparen dan ook het geld dat ze hier verdienen voor hun kinderen om ze bijvoorbeeld te laten studeren, maar ook voor hun ouders om ze een wat prettigere oude dag te bezorgen. Verder is ook het sparen voor een eigen huis in Polen een optie wanneer men een tijdje in Nederland werkt of gaat werken.

Daarnaast zijn er ook nog andere redenen waarom Polen naar Nederland komen. Veel dames uit Polen zien een welvarende man uit Nederland wel zitten. Er zijn dan ook complete datingsites op gericht om Nederlandse mannen in contact te brengen met Poolse dames. In het verleden was er daarnaast ook nog een groep politieke vluchtelingen. Aangezien de politieke situatie in Polen de laatste jaren sterk verbeterd is wordt die groep echter steeds kleiner. Polen blijken zich ook prima aan te kunnen passen in Nederland, waardoor er steeds minder kritisch naar hun komst wordt gekeken. Dit wordt ook zeker versterkt doordat we op deze manier ook zelf steeds meer over Polen leren.

Tags

 
 
 
Privacy Policy