popolskuIn Limburg wordt vanaf half januari een Poolse krant uitgegeven, speciaal voor Polen die nog niet zo lang in Nederland zijn. Omdat deze groep de taal vaak nog niet zo goed spreekt is het lezen van de Nederlandse krant voor hen onmogelijk en de nieuwe krant kan dus helpen om het nieuws bij te houden.

De krant met de naam PoPulska wordt elke 2 weken eenmaal uitgegeven en in de krant kunnen Polen onder andere lezen over het laatste nieuws op het gebied van wonen, werken, cultuur en actualiteit. Door op de hoogte te blijven van deze onderwerpen zouden Polen volgens initiatiefnemer Guido Keutgen beter kunnen integreren en beter kunnen deelnemen in de Nederlandse maatschappij.

Uiteindelijk denkt Keutgen wel dat Polen moeten proberen om de Nederlandse taal te leren. De krant is eigenlijk dan ook voornamelijk bedoeld voor Polen die pas net in Nederland zijn gevestigd. Polen die van plan zijn om langer te blijven moeten zich inspannen om de taal te leren, zodat ze niet alleen op de hoogte blijven van het nieuws, maar ook echt kunnen deelnemen in elk aspect van de samenleving.

Het leven van Polen is de laatste  tijd sowieso een stuk aangenamer geworden. Naast de nieuwe krant werd vorig jaar ook een nieuw telefoonabonnement geïntroduceerd waarmee onbeperkt naar onder andere Polen kan worden gebeld. Lebara unlimited is een relatief goedkoop abonnement dat voor mensen die veel bellen naar Polen een stuk goedkoper is dan normale sim only abonnementen. Ideaal om het contact met de familie te behouden.

Tags

 
 
 
Privacy Policy