Iedere maand vieren Polen, maar ook Litouwers en andere migranten, feest in discotheek Chez  Marknesse. De EU-party, zoals het feestje officieel heet, is een doorslaand succes, aldus eigenaar Louw Mulders.

Goed feestvieren

Volgens de eigenaar en DJ Chris S kunnen Polen heel goed een nachtje feestvieren en een biertje drinken. Ze vinden Polen hele gezellige mensen die de hele avond staan te dansen, springen en feesten.

Opkomend fenomeen

Maar niet alleen in Marknesse is de zogenaamde ‘Polendisco populair’. In heel Nederland zijn de Polendisco’s, waar alleen Polen mogen komen, in opkomst. DJ Chris S. begrijpt niet zo goed dat elders in het land geen mensen met andere nationaliteiten welkom zijn. Bij Chez Marknesse noemen ze het echt een EU-party omdat iedereen van welke nationaliteit dan ook, welkom is. Toch zijn de Polen op hun maandelijkse feesten in de meerderheid. Iedere maand vermaken de DJ’s Barth, Yourant, Omen, Chris S en Górski van Chez honderden Polen met voornamelijk electro house. In de kleinere zaaltjes wordt ook Poolse volksmuziek gedraaid.

Ook Nederlanders

Naast de honderden Polen, ontdekken ook steeds meer Nederlanders de maandelijkse EU-party in Chez. Volgens Mulders zijn het echt leuke feestjes. Voor dit jaar staat de laatste EU-party gepland op 5 december.

Tags

 
 
 
Privacy Policy